Julbordet 2023 – luciatåg, köttbullar, knäck & bowling

Den 12:e och 14:e december var det dags. Portarna till Rc Bowl stod vidöppna för Oljas medlemmar med assistentgrupper och en kväll i gemenskapens tecken kunde äntligen börja.

Vi hade medlemmar på plats från flera håll och kanter i länet och tillsammans var vi under de två julborden sammanlagt nästan 400 personer. Ett glatt gäng som förhoppningsvis fick både julkänsla, varma minnen och träningsvärk efter all bowling med sig hem…

Det serverades glögg på brickor, julmaten stod uppdukad för den hungrige och tiden för umgänge – ja den fanns verkligen. Plötsligt fylldes lokalen av lucia, tomtar, stjärngossar och en man i jultröja och julgransglasögon. Ett skönsjungande luciatåg bestående av våra arbetsledare började showa och sjunga för alla gäster. En show under julbordet som vi i efterhand förstått uppskattades otroligt mycket – det var till och med några av våra medlemmar som skrev upp sig på deltagarlistan inför kommande års olja-luciatåg.

När magarna var mätta och underhållningen genomförd var det dags att inta bowlingbanorna en trappa ner. Medlemmar, assistenter, anhöriga och arbetsledare slöt tillsammans upp under blinkande discolampor och med bowlingkloten i högsta hugg.

För att sammanfatta årets två julbord kan en sak starkt påpekas – oljas medlemmar, luciatåg, julbordsmat och discobowling är en magiskt bra kombination!

Kommentarer från julbordets gäster:
”Varmt tack för veckans fina julfester, vilken lyx! Och så trevligt att möta mångfalden, alla, alla vi i Kooperativet OLJA! ”
”Åh vad kul att se att jag som assistent har så många kollegor, så kul att träffa andra personalgrupper och umgås!”
” Så härligt att vara med i Olja-gemenskapen”
”Vi hade en så trevlig stund, åh så kul att vi fick bowla också.”