Positivt medlemsmöte på Olja

Ny medlem, ny samlingsplats och optimism kring utredningen Stärkt Assistans. Det var många positiva nyheter som presenterades när Kooperativet Olja hade medlemsmöte den 24 februari.

Vi håller regelbundet medlemsmöten där vi informerar om vad som händer i branschen, kring LSS och inom Olja. Den 24 februari hölls det senaste mötet, även denna gång digitalt.
– Det har visat sig att den här formen av möten går väldigt bra. Vi har stor uppslutning, vilket är väldigt positivt, säger vd Ulrika Karlborg

Mötet bjöd på flera glada nyheter. Vi hade bland annat förmånen att hälsa vår nya medlem Joacim välkommen. Maria Rydberg och Annelie Söderström gav en redogörelse för hur vi jobbar med att forma den enskildes assistansinsats och dessutom fanns mycket positivt att rapportera kring utredningen Stärkt Assistans.
– Det känns hoppfullt, både för nuvarande medlemmar och de personer som har förlorat sin assistans. Går förslagen igenom innebär det att fler får rätt till personlig assistans, sa Ulrika.

Mötena är ett sätt för medlemmarna att smidigt hålla sig uppdaterade. Att de hålls digitalt gör det enklare för fler att medverka.
– Samtidigt vet vi att det finns ett behov av att träffas. Här tror vi att vår satsning på att öppna en lokal för träffar mellan våra medlemmar kommer bli väldigt uppskattad, berättar Ulrika.
Det är på våningsplan tre på Slottsgatan 4 som en lokal görs om för att kunna fungera som nav för medlemmarna. Tanken är att den öppnas under våren.
– Vi vet att många medlemmar har längtat efter just detta.