Oljas Spadag 2023- höstens mysigaste dag

Vackra trädkronor i höstens allra varmaste färg, spegelblank sjö, välbehövliga behandlingar, god lunch och flertalet varma och kalla källor att välja mellan– årets spadag hade det mesta för att pigga upp en för övrigt ganska grå och mörk höstdag. Våra medlemmar och assistenter kom till Hook under både för-och eftermiddag och startade dagen med antingen spaupplevelse eller lyxig och välsmakande lunch.

Badmöjligheter, spabehandling och efterrätt i mängder
Dotter & mamma - vår medlem Caroline njuter i poolen

Vid incheckning fick gästerna med sig den obligatoriska spamorgonrocken och i första delen av spat serverades kaffe, fika och frukt för den som var sugen. Alternativen var sedan många och vad man ville göra kunde baseras på humör, dagsform och känsla.
Utomhuspoolerna hade en magisk utsikt över sjön och gav besökaren både värme och avkoppling. Inne i spadelen rymdes både simbassäng, bastu, varma bad och kalla källor att svalka sig i. Längs inomhuspoolerna stod mjuka bäddar uppradade efter varandra – platser som var som gjorda för en liten tupplur efter bad, behandling och bus.

Längre in i spat kunde man mysa ner sig i en lounge omgiven av öppna brasor, lugn musik, fåtöljer och soffor. Det var även här man fick slå sig ner och vänta för att sedan höra sitt namn ropas upp när det var dags för spabehandling. Massage, ansiktsbehandling eller en kombination av båda alternativet fick upplevas och avnjutas av många under för-och eftermiddagen. Den som inte hade en behandling inbokad fick en ”sparitual” med produkter som kunde användas på plats eller packas ner i väskan inför kommande hemmaspa-dagar.

Lunchen serverades i Hooks fina restaurang och det bjöds på halstrad kolja tillsammans med potatispuré, palsternacka, röd stenbitsrom, sås och dillolja. Efterrättsbordet var lååångt och den som var sötsugen efter maten kunde välja mellan blåbärsmousse, kolapannakotta, brownie och ostkaka med grädde – testa på lite av varje kunde man också göra om man var på det humöret!

Kommentarer från medlemmar & assistenter
Vår medlem Rigmor med assistenter Jessica och Maria

”Snälla säg vem jag ska tacka för den här dagen?!?” utbrast en av assistenterna till våra projektledare för dagen (viktigt att nämna är att han då inte ens hunnit in i själva spaavdelningen utan precis klivit ut från omklädningsrummet) – ett betyg i toppklass får vi nog ändå fastslå!

Vår medlem Anton kom till Hook med assistent André och Yohannes. Anton älskar att bada så dagens aktivitet var verkligen i hans smak. Assistenterna hade även tagit med en frisbee och en vattenkanna för lite skoj och bus i poolerna. ”Bra mat, varmt i vattnet – vilket passar Anton helt perfekt, lugn miljö. Bra uppstyrt” – säger assistent André när vi frågar om dagens betyg.

Vår medlem Rigmor åkte en lång väg för att få tillbringa dagen på spa tillsammans med assistenterna Jessica och Maria. Rigmor var ganska trött efter en tids förkylning men berättade glatt att dagen trots det hade varit ”skönt och fin”. Det var en lugn och trygg omgivning att vila på. Kollegorna Jessica och Maria brydde sig inte bara om att rå om vår medlem Rigmor utan också varandra. Det fick vi uppmärksammat när Maria i smyg bokade in Jessica på en ansiktsbehandling utan hennes vetskap.

” Det är så typiskt henne – men jag blir också lite irriterad för hon VET att om jag hade fått reda på detta innan hade jag velat att hon skulle ha behandlingen istället för mig. Hon som alltid gör allt för alla andra är verkligen värd det en sådan här dag” – berättar assistent Jessica.

Vår medlem Michaela älskar att dansa och att bada vilket betyder att hon nu haft två toppenveckor på raken. Först förra veckans halloweendisco där hon var sist kvar och verkligen inte ville lämna dansgolvet.
Och att denna veckan få fortsätta  med spabesök och badmöjligheter i oändlighet – en toppendag för Michaela berättar hennes assistenter!

 

Projektledare Kimberley & Jimmie

Årets spadag planerades och genomfördes av arbetsledare Jimmie Hultin och Kimberley Hofman. Och efter kommentarer från medlemmar och assistenter likt de ovannämnda kan vi konstatera att de båda gjorde ett strålande jobb som projektledare!

En dag som verkligen behövdes – för avkoppling, för gemenskap, för att få umgås och njuta på riktigt.
Tänk vad vårt kooperativ får lov att skapa och bygga upp tillsammans – gemenskap i sin finaste form!