Barndagen 2023

Det var nyfikna älgar, kronhjortar och dovhjortar. Det var pyssel och lek, grillade hamburgare, skratt och bus. Och som om inte det var nog så valde även den svenska sommaren att göra ett kärt återbesök - kanske just denna gång för vår skull. Årets barndag hade inslag av det mesta och om ryktet stämmer så blev det en riktigt toppendag!        

Wilma, syster till vår medlem Thilde, som stolt visar upp sin nymålade konstverk!

I lördags var det äntligen dags för en dag vi alla längtat efter och i år tillbringades den på Skullaryds Safari i Eksjö. Älgparken består av en yta på ca 90 fotbollsplaner och där träffade vi bland annat på älgarna Emil, Knut, Märta, Hedvig och Britta.

Äventyret startade direkt vid ankomst med ombordgång på de stora röda vagnarna som lotsade oss runt i den fina parken. Naturen var otrolig och vi fick komma djuren väldigt nära vilket gjorde upplevelsen både rolig och spännande. Längs turen fick vi också höra glädjerop som ”wow”, ”oj vilka stora horn” och ”jättekuul” från olika håll och kanter.

Efter älgsafarin stod maten uppdukad och arbetsledare Anton stod vid grillen för leverans av hamburgare. Dagen fortsatte sedan att kantas av både utelekar, pyssel och umgänge. Pysselstationen var bland annat fylld med canvastavlor, glittriga fjärilar, lim och färgglada färger. Inte visste väl vi att vi hade så många konstnärer inom Olja? Kanske att vi får öppna upp en utställning nästa gång det blir pysselstund hos oss!

Vår medlem Elsa kom till älgparken tillsammans med sin mamma och assistent. Mamma Maria berättar att hon ser hur Elsa njuter av att få vara med i allt som händer i parken och att träffa älgarna. ”Det här är bäst” säger mamma Maria sen och pekar på sin dotter Elsa som står bredvid vår andra medlem Erik ”Det bästa med idag är att få en ny kompis!”.

När vi frågade vår medlem Alex och hans lillebror Anton vad han tyckte om dagen så menade han på att ”två tummar upp” inte räckte till. Han ville lägga till ”en näsa upp” för att tydliggöra hur mycket han uppskattade dagen – ett otroligt betyg tycker vi!

År efter år upplever vi en stor glädje och tacksamhet runt denna dag. Från medlemmar, familjer och syskon men även från assistenter och andra i vår omgivning. Endast en dag av många på året men en dag av stor betydelse som kommer att etsa sig fast i alla våras minnen och hjärtan under en lång tid.

Thilde håller hårt i sin fina gosedjursälg & Emilia skapar konstverk tillsammans med assistenter

 

 

Erik plockar för sig av vårr goda fruktfat & Waldermar inväntar älgsafarin i gräset
Arbetsledare Anton var grillmästare & arbetsledare Emma stod för underhållning