Praktikvecka med vår medlem Hanna

I veckan hade vår medlem Hanna sin praktik hos oss på Olja.
Hanna är snart 15 år fyllda och går just nu i 8:an. När det var dags att leta efter praktikplats dök Olja upp som ett alternativ, och så fick det bli! Under veckan har hon fått hjälpa till med olika saker på kontoret och också medverkat i flera möten, träffar och sammanhang. Toppade listan på roligaste moment under praktiken gjorde möte med barnrättsgruppen och att få delta på en intervju tillsammans med vår HR Koordinator Katja.

Ett eget kontor för uppgifterna under veckan

Blev din praktikvecka ungefär som du hade förväntat dig? Berätta lite om vad du fick göra:
Jag hade inte jättemycket förväntningar –men jag tänkte nog ändå att det var lite sånt här som jag skulle få göra. Jag har varit med på möte med barnrättsgruppen och där fick jag hjälpa till att planera lite inför barndagen. Sen har jag fått fixa med utskick till årsmötet, sortera pyssel, kläder och flyttat kontorsmaterial. Jag fick också vara med på besöket från Rullarnas och fick höra presentationer om både Olja och deras assistansbolag. Sen fick jag vara med på besöket med rullarnas och fick höra både om olja och deras bolag om hur dom jobbar. Och en intervju har jag också fått vara med på!

Var det så här som du trodde att en dag på kontoret hos oss kunde se ut? Jag har vetat lite innan – speciellt vad arbetsledarna gör kanske. Sen har vi haft kontakt med Annelie Söderström till och från kopplat till mitt beslut. Och ni andra har jag inte haft så mycket koll på så det var ju lite kul att se.

Vilka moment eller möten var roligast under veckan?
Mötet med barnrättsgruppen och intervjuerna. Det var väldigt intressant att se och få vara med på. Jag tyckte det var extra kul att vara med på en intervju för det är ju steget i processen innan jag annars kommer in och får träffa den kandidaten som går vidare. Så det var roligt för jag har ju bara sett den ”andra delen” innan.

Har du sett några utvecklingsmöjligheter här på kontoret?
Oj ja det var en svår fråga.. I barnrättsgruppen sa vi i gruppen att det var bra att jag var med och gav min syn på saker. Vi pratade om en del saker där som jag kunde ge mina perspektiv då jag själv har levt och upplevt det – och det tror jag uppskattades av gruppen.

Visst är det snart dags att börja tänka på vad söka till för gymnasium? Hur går dina tankar där?

Jaa, jag tror jag vill gå natur. Det är nog det jag tänker mest på.

Tycker du att det är roligt att gå i skolan?
Jaa men jag har nog ganska lätt för skolan. Det klart att inte alla lektioner är superroliga men det är inte heller så att jag tycker att något är jättetråkigt.

Vet du vad du skulle vilja arbeta med i framtiden?

Inte riktigt, jag har tänkt lite nu inför gymnasievalet. Och då har jag tänkt något inom vård, jag vill i alla fall jobba med något där jag kan hjälpa andra människor. Läkare är ett yrke jag faktiskt har funderat på.

Beskriv din vecka hos oss med tre ord:
Spännande, intressant och roligt.

Om du hade fått välja fritt, hade du velat börja arbeta på måndag eller gå tillbaka till skolan?
Hmm. Jaa kanske att jag skulle kunna tänka mig att börja jobba direkt, om jag fick börja som läkare direkt haha!

Vi tackar Hanna för att vi fått se mer av dig denna veckan – du har gett oss både trevligt umgänge, värdefulla tankar och perspektiv från ditt håll!