Kooperativet Olja - assistansanordnare

Den stora fördelen med Kooperativet Olja är att de är mycket duktiga på att ta vara på brukarnas önskemål och behov samtidigt som man är mycket måna om sina anställda

Samtal med Anders, anhörig till Daniel.

Daniel, eller Danne som han kallas, är en mycket social person som tycker om att vara ute och träffa andra människor. När vi fick chansen att möta Danne blev besöket lagt på gymmet. En av hans favoritsysselsättningar. Men också ett nödvändigt måste eftersom Danne på grund av sin CP-skada måste hålla igång motoriken. Danne är helt rullstolsbunden och behöver assistans hela sin vakna tid: ”Att leva med assistans är inte enkelt men tack vare Kooperativet Oljas professionalitet och duktiga medarbetare så kan vi inte tänka oss att någon kan vara bättre.”.

1. Hur hittade ni till Kooperativet Olja?

Jag var med och bildade Kooperativet Olja så Daniel var en av de första brukarna. Jag har också varit verksam i styrelsen under många år.

2. Vad var det som gjorde att valet föll på just Kooperativet Olja som assistansanordnare?

När det kommer till erfarenhet av andra samordnare så finns det inga eftersom Daniel endast varit ansluten till Kooperativet Olja.

3. Vad skulle du säga är de största fördelarna med Kooperativet Olja?

Den stora fördelen med Kooperativet Olja är att de mycket duktiga på att ta vara på brukarnas önskemål och behov samtidigt som man är mycket måna om sina anställda. Att det dessutom drivs i kooperativ form säkerställer att allt eventuellt överskott används i verksamheten och inte exempelvis aktieägare.