Personlig assistans

Vi ville ha en assistansanordnare som inte var vinstdrivande och som fanns på nära håll

Samtal med Caroline, anhörig till Hanna.

Vi träffar Hanna och hennes mamma Caroline i familjens hem på en gård på landet. Hanna har SMA som är en muskelsjukdom vilket innebär att hon behöver assistans för att kunna träna – till exempel i bassäng för att kunna bibehålla styrka och rörlighet. Mamma Caroline berättar att Hannas intressen bland annat är piano, Harry Potter, dans och kompisar.

1. Hur hittade ni till Kooperativet Olja?

Vi hörde oss för med några andra som har assistans och fick tips om Kooperativet Olja, tillsammans med några andra assistansanordnare. Vi ville gärna ha ett bolag som inte var vinstdrivande.

2. Vad var det som gjorde att valet föll på just Kooperativet Olja som assistansanordnare?

Vi fick information från några olika företag och träffade sedan representanter från Kooperativet Olja samt något ytterligare alternativ. Vi tyckte att det var bra att ha en assistansanordnare på nära håll. Kooperativet Olja gav ett bra intryck vid första mötet.

3. Vad skulle du säga är de största fördelarna med Kooperativet Olja?

En fördel, förutom att de finns på nära håll, är det också finns flera barn som är uppdragsgivare hos Kooperativet Olja. En annan jättebra sak är att det lätt att få tag på någon i administrationen när man har frågor.